donderdag 8 december 2011

Muzisch project

Hallo,

In oktober kregen we de opdracht om een muzisch project tot een goed einde te brengen. Het was de bedoeling om van een prentenboek een toneelstuk te maken voor kleuters en lagere schoolkinderen. Een hele opdracht, leek het ons dus. In de les kregen we 2 uur de tijd om te speculeren over ons concept. Er lagen prentenboeken vooraan in de klas waaruit we ons concept mochten kiezen. Wij wilden met onze groep de uitdaging aangaan om zelf een prentenboek uit te kiezen. We hadden een groepje van 7 studenten, dus leek ons het boek ' Kleine zebra' een ideale uitdaging: in dat boek komen 7 zebra's voor.

Tijdens die 2 uren hebben we elkaars talenten afgetast en genoteerd. De rollen werden verdeeld en we kregen al een hoop idee├źn over de kostumering en alle materiaal. We kwamen tot het besluit om niet veel werk te steken in het decor. Wij wilden het sober houden en veel werk in de kostumering en tekst steken. Ons decor waren transparanten waar we de belangrijkste prenten hadden opgetekend. Het gaf een heel mooi effect. Voor de kostuums kregen we het idee om een witte t- shirt met zwarte strepen te beschilderen. Iedere zebra in zijn eigen karakter: de geliefde zebra, de zebra met maar 1 streepje, de slaperige zebra... 

De les erna kregen we de kans om ons stuk al volledig te oefenen. We plaatsten de tekst en gaven ons mening. We kwamen tot een mooi geheel, we waren er klaar voor. Maar om helemaal zeker te zijn lasten we nog een generale repetitie in, waar we het stuk tot wel 3 keer hebben doorgespeeld. 
Zo, nu waren we klaar om naar de basisschool in Aarsele te vertrekken. 
 
Eens we daar aankwamen op dinsdag 15 november 2011 sloegen de zenuwen toch wel toe. Ik vond het gewoon spannend om de reacties van de kinderen te weten. En ja hoor, missie volbracht: de kinderen vonden het heeeeeeel mooi vertelden ze vol enthousiasme. Dit gaf ons voldoening, we waren heel tevreden over ons resultaat!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten