woensdag 28 december 2011

Uitstap Gent- Planckendael

Dag iedereen,

Op 27 oktober 2011 gingen we met alle eerstejaarsstudenten naar Gent. Daar bezochten we 2 musea: het S.M.A.K en het MSK. Eerst bezochten we we het MSK waar we heel wat bekende werken zagen. We kregen heel oude werken te zien, en gingen zo over naar nieuwere en moderne werken. Na een uur rondleiding in het MSK, staken we de straat over om het S.M.A.K te bezoeken. Dat was een museum dat iets meer in mijn smaak lag. Het waren allemaal moderne werken. Dit sprak me heel erg aan. het was er een leuk vertoeven. 
Een werk uit het MSKEen beeld uit het MSK
Een werk uit het S.M.A.K
Tegen de middag vertrokken we dan naar Mechelen om daar Planckendael te bezoeken. We namen eerst de tijd om te picknicken. Daarna mochten we een uur vrij rondlopen en toen kregen we nog een klein uurtje een rondleiding. We wilden al onmiddellijk de kleine giraf zien. Na een korte wandeling in het Afrika vertrokken we richting de giraf. En jawel, daar stond de kleine spruit te schitteren. Dit was heel leuk om te zien. 
Tijdens de rondleiding gingen we ook nog eens kort langs bij de giraffen, daarna gingen we naar de Bonobo- apen en toen zetten we onze tocht verder naar de hyena's. En tussendoor konden we ook nog 2 prachtige jachtluipaarden bezichtigen. Het was een heel leuke, lastige en leerrijke dag! Ook interesse naar deze mooie uitstap? 
Meer info vindt u op: 
www.planckendael.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten