donderdag 17 oktober 2013

Elk elk elk, de koe geeft melk!

Na wat vertraging vertel ik nu wat meer over mijn stage in de 3e kleuterklas die eind mei door ging.
We zouden de hele week werken rond Marie de koe. Marie de koe had bij het begin van de week helemaal geen gras om in te grazen, en ze kon ook weglopen want haar weide had helemaal geen omheining! Dus zijn we dan gaan kijken naar de echte weide, hoe het wel moet. Kleuters deden er verschillende leuke opdrachtjes en ze mochten toen lekker mals gras meebrengen voor Marie 

In klas legden we dan ook een hele melkwinkel aan waar de kleuters lekkere zuivelproducten konden kopen. Iedere dag mochten ze dan bijhouden hoeveel ze verkocht hadden. In de bouwhoek kregen ze de opdracht om zeer goed voor Marie en haar boerderij te zorgen. Kleuters begonnen bijna te vechten om met de boerderij te mogen spelen. 

In de bewegingsles gingen we expressief aan de slag met de koeien. Kleuters mochten verschillende expressievormen aanleren, en leuk dat het was! Het koeientikspel kon er dan ook helemaal niet aan ontbreken. 

Als werkstuk maakten de kleuters een koe uit kosteloos materiaal. Schoendozen, yoghurtpotjes, petflessen, keukenrollen... er werd heel veel meegebracht door de kleuters om de koe te knutselen. En het resultaat mocht er wezen! 


Als afsluiter van de week vierden we ook nog de verjaardag van een kleuter, lekkere kinderchampagne en pudding mocht daar niet aan ontbreken! 

Het was een dollengekke koeienweek die ik niet snel zal vergeten! Ik en vooral de kleuters hebben zeer veel bijgeleerd. Wat zijn die koeien toch boeiend en loeiend :) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten