maandag 1 oktober 2012

Brontorina, een aparte ballerina

Brontorina ballerina, Brontorina wil ballet.
Help de danszaal is te klein, Brontorina veel te groot!
Brontorina ballerina, Brontorina wil ballet.
Deze droom wordt echt, met het openluchtballet. 

Dit was het lied dat de hele stageweek door de klas heeft geluid. 'Brontorina' was het thema van de tweede grote stage. Heel eigenaardig figuurtje: een dino die aan ballet wil doen. De kleuters waren heel nieuwsgierig als dit alles wel kon of niet. Samen gingen we op onderzoek of het al dan niet goed komt met Brontorina.

Met alle tips en ervaringen heb ik vol enthousiasme ( het ene moment al wat meer dan de andere) de tweede stage voorbereid. Het thema ballet sprak me direct enorm aan, omdat ik die dansstijl intussen al 10 jaar beoefen. Dus ik heb al veel achtergrond van het ballet, een groot voordeel dus. Maar in het boek komen ook nog enkele andere thema's aan bod: groot willen zijn en dromen. Daarrond hebben we samen leuke knutselwerkjes gemaakt. De kleuters mochten allemaal een dromenvanger maken. Deze diende om al de leuke dromen op te vangen en stiekem te hopen dat al die dromen uitkomen. Daarnaast hebben we ook nog het thema dino's, bij dit subthema had ik gezorgd voor leerrijke prentenboeken rond dino's. De kleuters waren er verzot op. 

De eerste dag mochten de kleuters kijken in een groot dino- ei, waar een kleine dino in verborgen zat, zo kon in mijn thema onmiddellijk goed inleiden. De kleuters waren razend enthousiast over wat we die week allemaal zouden leren. Ze waren heel begaan met al het dino gebeuren (vooral de jongens dan). Ze konden niet snel genoeg alle boeken en mijn dvd bekijken over dino's. Daarnaast zorgde ik nog voor tal van dino's waarmee ze vrij mochten spelen. De meisjes waren dan weer verzot op al de danskledij, ze mochten dan ballerina spelen in de poppenhoek. Het was super om te zien hoe de jongens begaan waren en vragen stelden over de dino's en de meisjes trots hun ballet- tenue kwamen tonen. Het was een week vol nieuwe ballettermen voor de kleuters en een hoop informatie over dino's. De kleuters vonden het in elk geval heel jammer dat ik de klas moest verlaten en vroegen daarbij onmiddellijk wanneer ik nog voor hun klas zou staan. Dat is toch een teken dat de kleuters een toffe en boeiende week achter de rug hadden. Het was weer fijn juf Emma te zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten